Villkor

Köp och leveransvillkor

Köp/beställning

Varor beställs via vår e-butik.

Betalning

Betalning sker med Paypal, mot faktura och insättning på vårt bankkonto hos Handelsbanken 8603-269538518 eller med delbetalning via Svea webpay. Betalningsvillkor 14 dagar vid faktura. Vid utnyttjande av kampanjkod kan särskilda villkor gälla, se respektive kampanj.

Samtliga priser är inklusive 25 % moms. Frakt tillkommer. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering.

Delbetalning via Svea Webpay
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Delbetalning gäller endast fysiska produkter som utrustning men inte kurser.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

 

Leverans och fraktkostnad

Leverans sker efter fullgjord betalning.

Vid retur eller byte av en produkt står kunden för fraktkostnad. Se vidare information om returer längre ner.

Leveranstid: Kupor levereras med start den 15 maj 2015. Normal leveranstid efter detta datum är 10-14 dagar.

Pim:s trädgårdsprodukter friskriver sig från alla eventuella ersättningskrav gällande leveransförseningar.  Vid eventuell returtransport är köparen ansvarig om varan skadas eller kommer bort. Leveransvillkor är fritt vårt lager.

Vill du att jag tar med din byggsats till kurs eller föreläsning så skriv det i fältet ordernoteringar i kassan. Välj Hämta själv som fraktmetod.

Leverans sker med företagen UPS eller TNT.

 

Ej uthämtad order

Om fösändelse ej hämtas ut inom förskriven tid, så går den tillbaka till avsändaren.  I dessa fall kontaktar Pim:s Trädgårdsprodukter kunden. Vid ny leverans betalas ny fraktkostnad av kunden.

Alla kostnader för oss pga ej hämtad försändelse debiteras kunden.

 

Utebliven avanmälan från kursdag

Avanmälan skall ske senast 14 dagar innan kursdagen för att annan skall kunna beredas plats och arrangören planera matinköp. Utebliven avanmälan debiteras inkl kostnad för mat och lokal.

 

Reklamation

Har en annan än beställd vara levererats till köparen eller om produkten är skadad, skall denna genast reklameras till Pim:s Trädgårdsprodukter via mail varvid felet skall anges. Detta måste göras omgående efter mottagandet av varan.
Emballaget sparas för eventuell reklamation till transportören för transportskada.

Om varan går sönder och det anses vara produktionsfel gäller samma sak som ovan. Tänk på att skötselanvisningarna skall följas om reklamationen skall vara giltig. Bikuporna kräver en väl utförd ytbehandling för att stå emot väder och vind. En ytbehandling som visat sig fungera väl är linoljevax enligt beskrivning här.

 

Retur / byte

Kunden betalar själv för returfrakten och varan skall vara återlämnad inom 14 dagar. Kunden ansvarar för I enlighet med Lagen om distansavtal har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i väsentligen oförändrat skick, dvs. oanvänd och ej förstörd eller skadad. Vid värdeminskning kan kunden bli ersättningsskyldig. Vid beställning/köp av kurs gäller ångerrätten 14 dagar från beställningstillfället.

Detta gäller endast konsumentköp, ej då ett företag är köpare.

Vill du utnyttja ångerrätten meddela oss skriftligen via e-post eller brev. Använd gärna Konsumentverkets ångerblanket.

Returadress och företagets kontaktuppgifter vid utnyttjandet av ångerrätten.

Pim:s Trädgårdsprodukter
Ragvaldstjärn 45
686 98 Gräsmark
0702178503
patrick.sellman@gmail.com

Återbetalningar

När vi mottagit en retur/reklamation från kunden, kontrollerar och godkänner vi den. Vid oklarheter kontaktas kunden.

Om fakturan är betald gör vi en utbetalning till kundens bankkonto.

Vid oklarheter, kontakta mig:  patrick.sellman@gmail.com
alternativt på mobiltelefon 0702-178503

 

6 thoughts on “Villkor

 1. Försäljare som inte vågar sätta ut priser är oftast oseriösa och dyra…

  1. Hej JanErik
   Om du läser under respektive produkt ser du priser. Det som finns för tillfället är färdigbyggda kupor. Det är inte så vanligt att att priset skrivs ut under köpevillkor. Det är snarare en beskrivning av de avtalsvillkor som gäller när man handlar av respektive företag.

   När det gäller byggsatserna så försöker jag få till en serieproduktion som ett lokalt snickeri med en CNC maskin skall göra. Då måste jag tillverka minst 50 stycken åt gången, gärna det dubbla för att få ner styckpriset.
   Därför kan du endast göra en intresseanmälan där för slutgiltigt pris och beställning i början på April nästa år om du fortfarande är intresserad när du ser den slutgiltiga kupan och vad den kostar. Intresseanmälan är på inget sätt bindande utan mer en signal till mig om det är någon idé att göra en riktigt bra och proffesionellt gjord byggsats. Jag tror det, då det finns flera fördelar för en vidare distribution av dessa.

   En bra möjlighet för de som inte bor i närheten av mig och av någon anledning inte vill bygga en själv.

 2. Är intresserad av byggsats men funderar också lite över priset – kan du säga nåt sådär mellan tummen o pekfingret att de kostar 500 till 1000 etc. så skulle det vara intressant att veta för fortsatt planering av det med att skaffa bin 2015

  1. Hej Ulrika
   När det gäller priset så är det en balansgång. Skall man ta betalt av folk så får det vara bra kvalité då det drar iväg ändå när det gäller arbetskostnaden i vårt land. Bara materialet kostar runt tusenlappen i den lite mer påkostade varianten det är fråga om här med inspektionsfönster, djupbotten och periskopfluster. Jag hoppas jag kan hålla ett realistiskt pris på under 3000:- inkl moms men 3500:- är troligt.

   Jag har tidigare hållit byggkurser då jag kapat upp materialsatser som jag tagit 1600:- inkl moms för men då är det en enkel kupa utan utrustningen nämnd ovan. Ett tråg i limträ med träbotten och samma tak som du kan se på bilderna av de färdigbyggda kuporna här på bloggen.

   En sådan kursdag börjar med en introföreläsning om bin och biodling med topplistkupor, sen bygger vi kupan på em efter lunch. Jag stannar tills alla är klara det brukar dra iväg en bra bit in på kvällen för en del. Förutom materialkostnaden så tar jag 400:-/deltagare inkl moms i kurskostnad.

   Är du intresserad av att anordna en sådan kurs på plats så hjälps vi åt med det. Antingen om du har lokaler själv eller det går att hyra/låna i närheten.

  2. Ett alternativ som förmodligen är det vanligaste än så länge är att bygga en själv med hjälp av de bilder som finns här på bloggen och den instruktion som finns att ladda ner under publikationer i högerspalten, ”How to build a topbar hiva”.

   Använde du återvunnet virke så kan kostnaden exkl eget arbete närma sig noll. Det är en av fördelarna med kupmodellen. Den är inte så svår att bygga själv.

   Mitt emellan alternativet är som jag nämnt nedan en byggkurs.

Kommentera