Då frakten blir relativt hög och risken för transportskador inte är försumbar på färdigbyggda kupor vore det bästa att kunna tillhandahålla byggsatser som är enkla att montera och mindre kostsamma att sända i platta paket. Det skall dessutom till mycket för att det skall bli några skador på ett sådant paket.

Jag har knutit kontakter med ett lokalt snickeri som har en CNC-maskin vilket ger en hög precision vid håltagning m.m. vilket är en förutsättning för en enkel sammansättning av byggsats.

Är du intresserad av en byggsats så lämna en intresseanmälan på en eller flera för leverans lagom till de första svärmarna och de tidigaste avläggarna i mitten på maj 2015.  Sista dag för intresseanmälan är den 25 mars 2015.  Har du anmält intresse så får du innan den 1 april  en slutgiltig beskrivning av byggsatsen och det pris jag kan erbjuda. Om du vid detta tillfälle fortfarande är intresserad sker bindande (se Villkor längst ner) beställningen från dig. Får jag in minst 30 beställningar så sätter jag igång produktionen av minimiantalet 50 byggsatser och då är det igång.

Utformningen av kupan kan skilja sig något från den du ser under fliken bikupor säljes men principerna är de samma. Skillnaderna kan bero på anpassningar för enklare tillverkning med maskiner eller för att underlätta montering, paketering etc och får betraktas som förbättringar.

Målsättningen är att få till en konstruktion helt utan lim i tråg. Endast taket skall limmas för täthet, de delar där bina befinner sig skall dock vara helt fria från gifter och hormonpåverkande ämnen tillsatta pga limning. Vi får se om det går att lösa praktiskt. Vore önskvärt.

Frakten ligger enligt förfrågan på ca 300:- oavsett adress i Sverige.

Intresseanmälan skickas till patrick.sellman@gmail.com senast den 25 mars 2015 med namn och telefonnummer. Vill du ha svar på annan mejl än den du skickar ifrån så tänk på att skriva den adressen också.

Villkor: För att inte behöva ta höjd vid prissättningen för returer pga ångerrätten och därmed hålla ett så lågt pris som möjligt på kupan  vid denna första beställning så är denna att betrakta som en specialtillverkad vara enligt dina önskemål. Genom att beställa en byggsats har du medgivit att jag och du kommit överens om detta innan beställningen görs. Alla lagstadgade garantier för material eller produktionsfel gäller givetvis som vanligt. Tänk igenom ditt köp före beställningen så du inte ångrar dig senare.

Jag hoppas du förstår att syftet med detta är att kunna hålla ett lågt introduktionspris som möjligt för att kunna få igång en inhemsk produktion av lokalt anpassade byggsatser av denna kuptyp.

För övriga köpevillkor se Villkor